Kestävän kehityksen vinkit


Valitse energiatehokkaita tuotteita

Kun hankit kotiin valaisimia ja sähkölaitteita, kiinnitä huomio niiden energiatehokkuuteen. Sähkölaitteiden osuus on kolmannes kodin energiankulutuksesta.

Huolehdi lämmityslaitteiden kunnosta

Tarkista säännöllisesti pattereiden kunto ja termostaatin toiminta. Älä peitä termostaattia huonekaluilla tai verhoilla. Kokeile, pärjäisitkö astetta matalammassa huonelämpötilassa. Asteen pudotus pienentää lämpölaskua 5 %.

Käytä vettä järkevästi

Jotkut ihmiset kuluttavat vettä noin 90 litraa vuorokaudessa, toisilla sitä kuluu kolminkertainen määrä. Järkevät käyttötottumukset ja oikein säädetty käyttövesijärjestelmä auttavat pienentämään vedenkulutusta kymmeniä prosentteja.

Lämmitä tasaisesti, tuuleta tehokkaasti

Tarkista asuntosi ikkunoiden ja ovien tiivisteet. Kun tiivisteet ovat kunnossa, vetoisuus vähenee ja lämpö pysyy tasaisesti sisällä. Tuuleta lyhyesti ja tehokkaasti ja tiivistä huoneisto hyvin, ettei lämpö karkaa harakoille.

Älä valaise tyhjiä tiloja turhaan

Älä pidä valoja päällä paikoissa, joissa valoa ei tarvita. Jo kymmenen minuutin tauko valaisun tarpeeseen huoneessa on riittävä syy napsauttaa välillä katkaisijaa.

Sammuta virta viihde-elektroniikasta

Kun lopetat sähkölaitteiden käytön, sammuta niistä virta. Valmiustila kuluttaa sähköä. Erityisesti viihde-elektroniikan valmiustilat ovat isoja energiasyöppöjä.

Vältä turhan jätteen syntymistä

Suomalaiset tuottavat kodeissa jätettä noin 315 kiloa henkilöä kohden vuodessa. Mieti, voisiko jostain vähentää. Lajitele jätteet ja toimita ne keräyspisteisiin.

Vältä ylimääräistä autoilua

Kulje kauppa- tai työmatkat mahdollisuuksien mukaan muuten kuin henkilöautolla. Kävely ja pyöräily säästävät kukkaroa ja kohottavat kuntoa, ja julkisten kulkuneuvojen käyttö vähentää yksityisautoilun haittoja.

Opasta koko perhettä kestäviin valintoihin

"Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa" pätee myös säästäväisyyteen ja ympäristöstä huolehtimiseen. Vanhempien arkiset valinnat ohjaavat lasten toimintaa nyt ja tulevaisuudessa.

Keuruun Sähkö Oy • Yliahontie 19, 42700 Keuruu • Puhelinvaihde ma-pe 9.00 - 15.00: 020 7879 800
© Keuruun Sähkö 2018. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®