Kaukolämmön jakelu


Kaukolämpöä tuotetaan lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitoksissa tai lämpökeskuksissa. Lämmitetty vesi siirretään tuotantolaitoksesta asiakkaalle kaukolämpöverkkoa pitkin. Vesi kulkee kaksiputkisessa verkossa asiakkaan lämpökeskukseen, jossa se luovuttaa lämmön siirtimien avulla lämmitysverkkoon. Kaukolämpövesi ei siis kierrä talon lämpöpattereissa.

Kiinteistöt käyttävät kaukolämmön huoneiden ja käyttöveden lämmittämiseen sekä ilmanvaihtoon. Jäähtynyt vesi kulkee paluuputkessa takaisin tuotantolaitokseen uudelleen lämmitettäväksi. Asiakkaalle tulevan kaukolämpöveden lämpötila on 65 – 115 ºC säätilasta riippuen. Jäähtyneen veden lämpötila vaihtelee 40 ja 60 ºC:n välillä.

Kaukolämpövesi on käsitelty kemikaalein ja tunnistamisen helpottamiseksi siihen on lisätty väriainetta. Vesi ei ole myrkyllistä, mutta ei myöskään kelvollista juotavaksi eikä muuhun käyttöön.

 

Varmaa lämpöä

Kaukolämpö on erittäin varma lämmitysmuoto. Sen toimintavarmuus on lähes sataprosenttinen. Käyttökeskeytyksiä on vain noin 1 - 5 tuntia vuodessa.

Lyhyet keskeytykset aiheutuvat verkon vaurioista, korjaustyöstä, perusparannuksista ja uusien asiakkaiden liittämisestä verkkoon.. Verkko on rakennettu niin, että mahdolliset haitat pystytään minimoimaan.

Keuruun Sähkö Oy • Yliahontie 19, 42700 Keuruu • Puhelinvaihde ma-pe 9.00 - 15.00: 020 7879 800
© Keuruun Sähkö 2018. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®