Lämpökamerakuvaus – mitä hyötyä siitä on sähkölaitteille?

 

Lämpökamera ja sähkökeskus
Lämpökamera näyttää esimerkiksi ylikuumenneet liitoskohdat

 

Lämpökamera on laite, joka kuvaa tilaa ja näyttää näytöllään sen lämpötilaerot. Lämpökuvauksen eli lämpökamerakuvauksen tekniikka perustuu infrapunasäteilyyn ja sen tulkitsemiseen. Nykyään lämpökameroiden mittaustarkkuus on noin 0,1 %.

Lämpökamerakuvausta voidaan käyttää esimerkiksi

  • ·  Kiinteistöjen eristyksen tarkastamiseen ja lämmityksen suunnitteluun
  • ·  Energiatehokkuuden parantamiseen rakennuksissa
  • ·  Kaapeleiden ja putkien paikallistamiseen ilman rakenteiden rikkomista
  • ·  Viallisten sähkökomponenttien etsimiseen

 

Sähkökeskusten ja -kaappien lämpökuvaaminen on ennakoivaa huoltoa

Keuruun Sähkö tekee yrityksille ja yksityisille lämpökamerakuvauksia. Olemme erikoistuneet sähkökeskusten kuvaamiseen. Lämpökameralla etsitään viallisia sähkökomponentteja, jotka kuumenevat viallisen toiminnan tai esimerkiksi liiallisen pölyn kertymisen takia.

Jos sähkölaite on kunnossa, pysyy sähkövirrasta syntyvä lämpö tasaisena ja alhaisena. Virheellinen toiminta (esimerkiksi vialliset ja huonot liitokset, tuuletusongelmat) ja ylikuormitus näkyvät usein paikallisena kuumenemisena, jota ei välttämättä normaalein aistein voi huomata. Lämpökameralla ongelmat voidaan havaita turvallisesti ja tarkasti.

Lämpökameralla sähkölaitteiden viat voidaan paikallistaa jo ennen, kuin ne ehtivät aiheuttaa vaaratilanteita. Tällöin voidaan ehkäistä esimerkiksi sähköpaloja tai kosteuden kondensoituminen vääriin paikkoihin. Lämpökamerakuvaus kuuluu sähkökeskusten ennaltaehkäisevään huoltoon. Ammattilainen osaa paikallistaa ja tunnistaa viat sekä tietää, kuinka kohdetta pääsee kuvaamaan turvallisesti ja luotettavasti.

Meiltä saa myös sähkökeskusten imuroinnit ja muut vaativat huoltotyöt, ota yhteyttä!

 

Keuruun Sähkö Oy • Yliahontie 19, 42700 Keuruu • Puhelinvaihde ma-pe 9.00 - 15.00: 020 7879 800
© Keuruun Sähkö 2018. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®